Des de final del segle XIX, l’Ajuntament de València celebra el tradicional Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (d’ara en avant CIBM), que és el major referent mundial en este àmbit.
La convocatòria d’este certamen té la finalitat de fomentar i estimular l’activitat musical com a part fonamental del nostre patrimoni cultural, per a mantenir-ne la tradició, i la intenció d’apropar a la ciutadania una abundant programació d’activitats musicals en el sentit més ampli.
En este marc, l’Ajuntament de València establix les bases per les quals es regix la convocatòria del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2025, en la 137a edició, en règim de concurrència competitiva, d’acord amb l’article 17 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
2. REGIM JURÍDIC APLICABLE
2.1. La convocatòria es regix pel que es disposa en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual es regula el Reglament de la Llei generalde subvencions; la disposició addicional segona de l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de València i els seus organismes públics, i també pel que disposa esta convocatòria.
2.2.Els premis són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.
2.3. L'organisme autònom municipal (OAM) Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València és coorganitzador de la 137a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2025, juntament amb l'Ajuntament de València, posa a disposició del CIBM l'edifici Palau de laMúsica i Congressos de València per a la realització i aporta els mitjans materials i personals que concreten les dos parts.
3. CRÈDIT PRESSUPOSTARI
3.1. El finançament dels premis de la convocatòria, d'acord amb les quantitats que s’indiquen en l'apartat 12é, s'imputa a l'aplicació pressupostària BP630 3302048100 “transf. premis, beques, pens. estud, investig.” o equivalent, per unimport total de trenta-sis mil cinc-cents euros (36.500,00 €).
3.2. El finançament de les aportacions a les bandes de música que participen en el CIBM, s’imputa a l‘aplicació pressupostària BP630 33020 22609, “activ. culturals i esportives”, o equivalent. L’import total es determina quan finalitze el sorteig segons les quantitats de l'apartat 11é de la convocatòria.
3.3. El finançament de les aportacions als membres del jurat del CIBM, d'acord amb les quantitats de l'apartat 18é.5 de la convocatòria, s'imputa a l'aplicació pressupostària BP630 33020 22609 “activ. culturals i esportives”, o equivalent.
El CIBM tindrà lloc els dies 16, 17, 18, 19 i 20 de juliol de 2025 al Palau de la Música de la ciutat de València.
Els dies d’actuació prevists per a cadascuna de les diferents seccions que conformen l’edició del CIBM són:
5. COMITÉ ORGANITZADOR
El Comité Organitzador és l'òrgan rector del CIBM ili correspon la planificació, organització, execució i coordinació de lestasques necessàries per al desenvolupament delCIBM. Pot comptar ambtècnics o especialistes assessors externs.
S'encarrega de la direcciótècnica i artística, de la secretaria, de la coordinació, de la logística i,finalment, de la producció i la realització de l'esdeveniment.
6. PARTICIPANTS EN LESSECCIONS 3A, 2A, 1A I HONOR: BANDES DE MÚSICA NO PROFESSIONALS
6.1. Poden participar en les seccions 3a,2a, 1a i Honor d'este certamen les bandes de música no professionals. Així doncs, no hi poden participar en les seccions (3a, 2a, 1a i Honor) les bandes de música, conjunts instrumentals o unitats artístiques de conservatoris o escoles de música professionals. Tampoc hi poden participar les bandes de música agrupades puntualment per a concursar o formades per una selecció de músics d'una mancomunitat, regió o àrea determinada. Així mateix, no hi poden participar les bandes de música juvenils.
En cas que el Comité Organitzador ho requerisca cal acreditar el caràcter no professional mitjançant una declaració jurada de la persona representant de la societat musical.
6.2.De conformitat amb l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17de novembre, no poden obtindre la condició de beneficiari dels premis les societats musicals que, tot i que complisquen els requisits específics per aparticipar-hi, estiguen incurses en alguna de les circumstàncies o de les causes de prohibició enumerades en esta disposició.
7. PARTICIPACIÓ DE LES BANDES DE MÚSICA DE NACIONALITAT ESTRANGERA
El Comité Organitzador es reserva la facultat d’invitar a participar directament al CIBM, sense passar per l’acte del sorteig, les bandes estrangeres no professionals que ho solliciten mitjançant un acte d’invitació formal. El Comité ha de respectar les quotes que assenyala l’apartat 9é de la convocatòria.
En cas que hi haja més sollicituds que el nombre de bandes estrangeres que poden participar en cada secció, el Comité Organitzador n’ha de resoldre la participació atenent la qualitat i trajectòria de les bandes.
La justificació de la invitació residix en l’interés públic de preservar el caràcter internacional de l’esdeveniment.
8. SECCIÓ LLIURE
8.1. Poden participar en la Secció Lliure les bandes de música d'organitzacions legalment constituïdes, nacionals o estrangeres, que per qualsevol motiu no tinguen cabuda en les quatre seccions habituals del CIBM València (seccions Tercera, Segona, Primera i d'Honor) per estar formades per una selecció de músics d'una mancomunitat, regió o àrea determinada, pertànyer a una federació o confederacions de bandes de música, o a un conservatori o universitat. No poden participar en esta Secció Lliure les bandes de música agrupades puntualment per a concursar.
8.2. La intervenció musical de les bandes participants en esta secció consistix en la interpretació d'un programa de lliure elecció de 30 minuts de duració màxima.
8.3. Els premis que es poden obtindre en esta Secció Lliure no tenen remuneració econòmica i esconcedixen conforme a la valoració del jurat establida en l'apartat 18é d’estes bases. Les bandes premiades reben un diploma que acredita el premi obtingut.
9.2. Per a constituir una secció cal que hi concórreguen almenys dos bandes,no és suficient la simple inscripció.
En el cas que sols hi haja unabanda inscrita en una secció, dins del termini previst en la convocatòria, s’ha d’instar a esta banda a participar en la secció més pròxima, anterior o posterior. En el cas que quede una sola banda en una secció, per retirada de les altres, la secció s’ha d’anullar quant a competició i la banda es podrà retirar sense penalització.
9.3. En cadascuna de les seccions Tercera i Segona es reserven tres places per a cobrientre bandes estrangeres, o nacionals que no siguen de la Comunitat Valenciana, i tres places per a cobrir amb bandes de la Comunitat Valenciana.
En cadascuna de les seccions Primera i d'Honor es reserva una plaça per a una banda estrangera, una plaça per a una banda nacional que no siga de la Comunitat Valenciana o, segons la inscripció, dos estrangeres o dos nacionals, i tres places per a bandes de la Comunitat Valenciana.
En la Secció d'Honor s'atorga prioritat, quant a la participació, a les bandes inscrites que tinguen un nombre més alt de participacions en la Secció d'Honor, i als resultats en esta secció, en el transcurs de les últimes 25 edicions del CIBM València.
Les places lliures perquè no s’han esgotat els contingents indicats per a les bandes estrangeres i nacionals s’han de cobrir amb bandes de la Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, les places lliures per no esgotar-se els contingents esmentats per a les bandes de la Comunitat Valenciana s’han de cobrir amb bandes nacionals i estrangeres.
En el cas que hi haja alguna plaça lliure en la secció pròxima a la que s’hi ha inscrit una banda, el Comité Organitzador, amb caràcter previ a la celebració del sorteig de la secció en la què estiga inscrita, pot instar les bandes inscrites en eixa secció a participar de forma directa en la secció pròxima. Si algunes accepten l’oferiment se sortejarà entre estos la participació. El sorteig es realitza en un acte públic en una dependència municipal i es convoca amb antelació, conforme el que s'establix en l'apartat 15é de les bases.
10.1.L'orde d'actuació de les bandes participants es decidix en unsorteig públic en el mateix acte del sorteig establit en l'apartat 9é.3 de les bases.
10.2.Al començament de la intervenció de cada banda de música, fora de concurs, pot interpretar al’escenari una composició amb una duració al voltant dels 5 minuts.
10.3.Dins de concurs oficial, cada banda ha d’interpretar les obres obligades que establisca el Comité Organitzador, i una obra de lliure elecció. Les bandes han d’interpretar, en primer lloc, l’obra o les obres obligades en l’ordre que indique el Comité Organitzador i, a continuació, l’obra de lliure elecció.
L'Ajuntament no es fa responsable de les qüestions legals que puguen afectar les bandes per l'ús de les partitures de les obres de lliure elecció.
10.4. La duració de l’obra de lliure elecció ha de ser:
L'excés o defecte sobre el temps total permés resultant de l'apartat anterior pot ser penalitzat pel jurat restant de la qualificació final quatre (4) punts per minut o fracció.
A l'efecte d'excés en la interpretació de l'obra de lliure elecció, no es preveu com a temps efectiu les pauses entre temps i temps (si n'hi ha) ni les interrupcions del públic amb aplaudiments o qualsevol circumstància que siga aliena a la banda en la seua interpretació.
10.5.Durant el desenvolupament de les interpretacions de les bandes de música concursants, per raons logístiques i d'escenari, no poden realitzar-se entrades ni eixides a l'escenari des que l'actuació comence. Qualsevol canvi d'ubicació de músics, s’ha de comunicar a l'organització perquè l’autoritze, si és el cas.
11. INSTALACIONS, ORGANITZACIÓ I INSTRUMENTAL MUSICAL DE PERCUSSIÓ
11.1.L’escenari i les installacions sobre les quals es desenvolupe el CIBM han de ser iguals per a totes les bandes que participen en una mateixa secció.
La installació és competència exclusiva del Comité Organitzador i no es poden introduir modificacions no efectuades per este.
En l’execució de les seues obres musicals, és obligatori i d’inexcusable observança per part de les bandes participants la utilització dels instruments que facilita l’organització del CIBM (piano, arpa, celesta, i percussió com ara timbals, xilòfon, bombo, etc.). En l’annex I d’esta convocatòria es detalla, de forma expressa, cada instrument facilitat per l’organització per al desenvolupament del CIBM. Els instruments de xicoteta percussió, baquetes i els que no estiguen relacionats en l'annex i es poden aportar i utilitzar en la interpretació de concurs. A este efecte es proporcionarà a cada banda participant el document de necessitats de percussió perquè l’emplene.
A l'efecte de comprovació i ajust dels instruments abans d’iniciar les actuacions de cada secció, un tècnic farà esta comprovació, ajust o posada a punt de tot els instruments que pose a disposició l'organització.
11.2. Les bandes participants poden sollicitar a l'organització una prova tècnica, amb caràcter previ al CIBM, dels instruments subministrats per als músics que els hagen d'utilitzar. A este efecte el Comité Organitzador es posarà en contacte amb les bandes participants per a gestionar les proves.
L’Ajuntament de València abona a les bandes participants, per la seua actuació, les quantitats que s’indiquen a continuació:
En el pagament de les aportacions es té en compte la legislació vigent en matèria de l'Impost sobre la renda de no residents, a l'efecte d'aplicar les retencions corresponents.
La quantia total dels premis que atorga l’Ajuntament de València és de trenta-sismil cinc-cents euros (36.500,00€), que es concedixen a les mencions d'honor de cada secció, d'acord amb les puntuacions del jurat, així:
Els primers, segons i tercers premis que es poden obtindre en cada secció no tenen remuneració econòmica, i es concedixen segons la valoració del jurat establida en l'apartat 18é d’estes bases. Les bandes guanyadores dels premis reben un diploma que acredita el premi obtingut.
La direcció artística i representants de les bandes concursants tenen l'obligació de pujar a l'escenari a arreplegar els premis obtinguts. Convenientment, l'organització ha de convocar tots els representants i directors o directores a l’escenari a la lectura pública dels resultats i lliurar a cadabanda participant un certificat de participació i agraïment públic.
Abans de cobrar els premis les entitats beneficiàries han d’estar al corrent de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, i també amb la Hisenda municipal. A este efecte, la presentació de participació en el CIBM comporta l’autorització expressa a l’Ajuntament de València per a sollicitar les dades a la Hisenda municipal, a la Tresoreria General de la Seguretat Social i a l’Agència Tributària de forma telemàtica.
En la concessió dels premis cal tindre en compte la legislació vigent en matèria de l'Impost sobre la renda de no residents, a l'efecte d'aplicar les retencions corresponents.
Els premis es paguen mitjançant transferència bancària al compte que indiquen els beneficiaris, després de remetre el document “Sollicitud d’alta i manteniment en el fitxer de persones creditores, cessionàries, terceres i personal propi”, que es troba en la seu electrònica de l’Ajuntament de València.
https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/AD.AD.20
14. INSCRIPCIONS
14.1. El termini d'inscripcions és el 13 al 24 de gener de 2025, tots dos inclosos.
14.2. Les inscripcions s’han de formalitzar mitjançant la instància específica que s’habilite en la seu electrònica de l’Ajuntament de València.
https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/CU.AY.80
14.3. Les instàncies, a més del contingut que establix l’article 66 de la LPAC, han d’especificar la secció a la qual opten; el títol de l’obra de lliure elecció, la duració, l’autoria i, si és el cas, el transcriptor o transcriptora (només s’admeten transcripcions de les obres musicals degudament autoritzades), i també la peça musical que interpretaran fora de concurs. Juntament amb les instàncies, cal presentar una fotografia actualitzada i l’historial de la banda, posant l’accent en els últims 10 anys (participacions en concursos o certàmens, premis, gravacions, festivals, etc.), i la biografia del director o directora.
Durant el període d'inscripció, les obres obligades de cada secció del CIBM estaran a disposició de les bandes en el Servici de la Banda Simfònica Municipal de València.
14.4.El fet de concórrer al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València comporta la cessió a l’Ajuntament de València de tots els drets de fixació, reproducció, comunicació pública i distribució, i també el dret d’imatge i utilització del nom. Igualment s’accepta que les intervencions es puguen enregistrar en qualsevol format d’àudio o vídeo, transmeses a través d’internet o qualsevol altre procediment, per ràdio i/o televisió, en directe o en diferit, o editat discogràficament o videogràficament siga quin siga el suport magnètic, òptic o informàtic per a la comercialització o arxiu. Ambdós cessions s’entenen efectuades durant el temps màxim legalment recollit en el Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d’abril, pel que s’aprova el text refós de la Llei de propietat intellectual i la resta de legislació vinculada.
15. PARTICIPACIÓ I TERMINIS
15.1. Després de preseleccionar les bandes inscrites, cal notificar-los el dia i el lloc del sorteig de participació de les bandes inscrites i preseleccionades en cas que s’excedisca en alguna secció el contingent previst en les bases.
15.2. A continuació, tindrà lloc el sorteig per a determinar l’ordre d’actuació de les bandes participants. En el mateix acte es lliuraran les partitures de les obres obligades.
15.3. Les bandes excloses en el sorteig poden participar en el pròxim CIBM i, si és el cas, reservar-se una plaça en la secció corresponent. Si hi ha diverses bandes excedents en una mateixa secció, cal adjudicar la plaça mitjançant un sorteig.
15.4. Les bandes que després de ser admeses no participen en la competició queden inhabilitades pera poder actuar en el CIBM durant els tres anys consecutius, llevat que siga una causa greu, que s’ha d’acreditar davant el Comité Organitzador.
16. DOCUMENTACIÓ QUE HAN DE PRESENTAR LES BANDES PARTICIPANTS
El Comité ha d’adoptar les mesures que calga per a informar, enviar i rebre el material de les bandes espanyoles i estrangeres que participen en el CIBM.
Les bandes participants han de remetre la documentació següent:
• Sollicitud d’alta i manteniment en el fitxer de persones creditores, cessionàries, terceres i personal propi. Abans del 21 de març de 2025, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de València.
• Historial de la banda i biografia del director o directora en format digital (document Word), amb un màxim de 300 paraules cadascun. Abans del 21 de març de 2025, a cibm@valencia.es.
• Sis exemplars originals editats de la partitura de l’obra de lliure elecció. En el supòsit de transcripció d’una obra musical, cal aportar-hi el document que acredite l’autorització de la persona titular dels drets d’autor de l’obra original. Abans del 21 de març de 2025, al Servici de la Banda Simfònica Municipal de València.
• Relació certificada dels músics participants a què es referix l’apartat 17e, punt tercer, de la convocatòria. Fins al 20 de juny de 2025. Han de presentar este document en format Excel a través de la seu electrònica del'Ajuntament de València mitjançant una instància general cursada a este efecte.
https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/NC.NC.10
17. PLANTILLES DE LES BANDES
Per al control de les plantilles de les bandes participants s’establixen els punts següents:
17.1. Es constituïx una comissió de control formada pels membres que designe la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV, en avant) i per un interventor de cada banda en la secció que participe.
La Comissió de Control és competent per a controlar i vigilar la composició de les plantilles de les bandes participants. A este efecte, queda plenament facultada per a adoptar totes les mesures oportunes per a realitzar el treball d’investigació, vigilància i control i, a més a més, pera requerir la documentació que trobe necessària de les bandes participants.
La identificació dels músics és mitjançant l’exhibició del document nacional d’identitat original o altra documentació original de caràcter oficial que acredite la identitat.
17.2. La FSMCV només pot fer este control aplicant el que establix el Reglament sobre certàmens pel que fa a fixació de plantilles (cap. iii) en vigor en eixe moment en les seccions del CIBM en què participen, exclusivament, les seues societats musicals federades. Els músics de les societats musicals federades de la Comunitat Valenciana que poden participar en el certamen són tots els que estiguen donats d'alta en la base de dades de la FSMCV (VELNEO) a data 20 de juny de 2025, en virtut del que s'establix en estes bases reguladores, de l'interés general i de la igualtat d'oportunitats amb la resta de les bandes de música que participen en seccions en les quals no s'aplique el reglament de certàmens de la FSMCV.
17.3.En les seccions en què actuen bandes de la Comunitat Valenciana federades en la FSMCV i bandes no federades en la FSMCV, tant nacionals com estrangeres, el sistema de control és el que establisca la FSMCV i s’ha de basar en l'acreditació de la pertinença real i efectiva d'un músic a una banda.
D'acord amb l'apartat 16é de les bases, per a acreditar la pertinença real i efectiva dels seus músics, les bandes han depresentar abans del 21 de juny de 2025 una llista certificada dels músics (nom, lloc de naixement, número de DNI o passaport i instrument musical) expedida per la Secretaria de la banda, amb el vistiplau de la Presidència, en la qual han de figurar el màxim de músics següents:
17.4. La FSMCV ha d’emetre un informe al Comité Organitzador sobre la situació de les bandes participants i les incidències, si n’hi ha, amb anterioritat a la reunió del jurat en cada secció participant.
Totes les bandes han de personar-se a València, en el lloc que s’indique, el dia de l’actuació amb l’antelació suficient, d’almenys una hora, d’acord amb els horaris que fixe l’organització.
La banda que en el moment de l’actuació no estiga presenten el lloc de celebració del CIBM queda eliminada automàticament i penalitzada segons el que establix l’apartat 15é.4.
18. ÒRGAN COMPETENT PER A LA VALORACIÓ DE LES ACTUACIONS MUSICALS: JURAT
18.1. Les actuacions musicals les valora un jurat format per cinc personalitats del món de la música de reconeguda solvència musical, nacionals i/o estrangers, designats per la Presidència del Comité Organitzador, a proposta d'este, després d’estudiar el currículum i la idoneïtat dels membres proposats. Al seu torn, el president del Comité Organitzador proposa i nomena, d’entre les persones designades, qui presidix el jurat.
18.2. Cada membre del jurat valora les interpretacions de les obres lliures i obligades de 0 a 10 punts, admetent fraccions de mig punt, pel que fa fa als paràmetres següents, seguint els criteris del que es disposa en l'article 18.5, “qualitat artística”, de l’Ordenança general de subvencions de l’Ajuntament de València.
La suma dels quatre criteris que es valoren no pot superar els 40 punts per cada membre del jurat; i la suma total màxima de les puntuacions de tot el jurat, els 200 punts per a l'obra d'obligada interpretació.
Seguidament es valorarà l'obra de lliure elecció seguint els mateixos criteris.
Cada jurat entrega a la Secretaria del Comité Organitzador les seues puntuacions en un sobre tancat per a recollir-les davant dels membres del jurat i del notari i obtindre’n les puntuacions definitives.
La puntuació final és la que resulta de la suma deles totals en cadascuna de les obres interpretades, la d'obligada interpretació i de lliure elecció, i determina el resultat dels premis corresponents.
Es concedixen en cada secció els premis següents:
- Primers premis: A les bandes que obtinguen entre 334 i 400 punts.
- Segons premis: A les bandes que obtinguen entre 267 i 333 punts.
- Tercers premis: A les bandes que obtinguen entre 200 i 266 punts.
Obté la menció d'honor l'agrupació musical que assolisca la puntuació més alta d'entre els primers premis de les seccions d'Honor, Primera, Segona, Tercera i Lliure, de manera que guanya el primer premi i la messió d’honor de la secció corresponent.
La menció d'honor no pot ser compartida. Encas d'empat entre dos o més bandes en la major puntuació d'entre els primers premis, es resol després de la realització d'una votació en sobre tancat dels membres del jurat, de manera que aconseguix la menció d'honor la banda que obtinga la majoria dels vots. Els membres del jurat no poden abstindre's de votar.
18.3. La decisió del jurat, que ha de constar en acta per a cada secció i és inapel·lable, es fa pública al finalitzar l’actuació de totes les bandes de cada secció. El resultat i els detalls dels vots emesos per cada membre del jurat sobre totes les bandes participants s’han de publicar en la pàgina www.cibm-valencia.com després que siguen protocol·litzades i remeses al Comité Organitzador per part del o la notari, que ha de ser present en la reunió de valoració del jurat.
18.4 L'Ajuntament de València abona a cada membre del jurat la quantitat de 3.500 euros, amb retencions incloses, en concepte de participació.
Els membres del jurat, en el moment de la designació, han de signar i acceptar les clàusules que figuren en el document de l'annex II de la convocatòria, en què es detallen les condicions del seu treball, en nom de l'ètica professional, de la transparència i règim d'incompatibilitats.
Entre estes condicions, figura el compromís de no mantindre ni haver mantingut cap relació professional ni directiva amb cap de les entitats participants, ni haver format part de les seues unitats artístiques. A més, es compromet a no assessorar les bandes de música participants en les diferents seccions, ni la posterior col·laboració artística ni professional per un període de dos anys abans i després de la celebració del CIBM en què va participar com a jurat.
18.5. El president o la presidenta del jurat modera i ordena les votacions. Els membres del jurat no poden deliberar abans de votar.
El Comité Organitzador ha de prendre les mesures oportunes per a assegurar el desenvolupament correcte del CIBM i es reserva el dret de modificar les dates i llocs de celebració previstos en la convocatòria per raons tècniques, de seguretat, o altres com a conseqüència d’esdeveniments rellevants a la ciutat. Si cal ajornar o interrompre alguna prova per causa justificada, l’organització ha d’arbitrar les mesures oportunes per al posterior desenllaç o cancel·lació, sense que l’esmentat ajornament justificat done dret a reclamació ni a indemnització a cap de les bandes participants.
Els membres de les bandes que alteren el desenvolupament normal del CIBM i no acaten les decisions del Comité Organitzador poden ser sancionats pel Comité Organitzador amb la inhabilitació per a participar en el CIBM durant un període de cinc a deu anys, després deprovar la seua responsabilitat en els fets.
En el desenvolupament del’activitat organitzativa, el president o presidenta ha de designar una personade substitució en cas d’absència o malaltia.
El Comité Organitzador és el responsable de la interpretació de les normes previstes en la convocatòria i també de la resolució de qualsevol incidència en el desenvolupament del CIBM.
Per al reconeixement dels premis i el pagament,el regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, a la vista del’acta del jurat, ha de formular la proposta de concessió del premi a la Junta de Govern Local.
L’acord pel qual es concedixen els premis a càrrec de l’Ajuntament de València posa fi a la via administrativa. L’acord d’aprovació dels premis s’ha de publicar en el web del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (www.cibm-valencia.com) i en la seu electrònica de l’Ajuntament.
Contra l’esmentat acord es pot interposar o bé el recurs potestatiu de reposició en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la recepció de la notificació de resolució, o bé directament el recurs contenciós administratiu davant la Jurisdicció Contenciosa Administrativa en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la recepció de la notificació de resolució.
L'organització del CIBM es compromet amb la direcció artística de la banda guanyadora de la menció d'honor de la Secció d'Honor, que participe, en qualitat de direcció convidada, en un programa de concert amb laBanda Simfònica Municipal de València, dins de la seua programació en la temporada 2025/2026.
Les bandes guanyadores de la menció d'honor de la Secció d’Honor, i de la Primera, Segona i Tercera seccions d'esta edició oferiran un concert, de caràcter remunerat, al Palau de la Música de València, integrat en la temporada 2025/2026, en la forma i amb els requisits que establisca l’OAM Palau de la Música. La realització i les característiques d’este concert s’ha de definir amb dos mesos d'antelació.
En cas que la banda a qui corresponga el dret renuncie expressament a participar en el cicle de concerts, l’agrupació que haja obtingut la següent major puntuació dins de cada secció ocuparà el lloc de la banda que desistix.
L’organització del CIBM es compromet a proposar a les bandes que participen en la Secció d’Honor les accions culturals, festivals o actes anàlegs que es plantegen en col·laboració amb altres administracions o organismes públics a través dels convenis corresponents, amb l’objectiu de potenciar i ajudar al moviment bandístic
22. RECONEIXEMENTS HONORÍFICS
Les entitats reconegudes en la música de banda en l'àmbit de la Comunitat Valenciana o, en defecte d'això, el Comité Organitzador, a través de les bases específiques que s'aproven a este efecte, poden proposar reconeixements honorífics a la trajectòria musical en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2025, i especialment a la música de banda d'aquella persona o persones que amb la seua implicació i trajectòria professional hagen contribuït a l'honorabilitat i prestigi del CIBM en els temps moderns.
La inscripció en esta convocatòria suposa l’acceptació íntegra de les normes que conté i també de la decisió inapel·lable del jurat.
La organització es reserva el dret a modificar les bases o adoptar les decisions sobre aspectes que no s’hi regulen per raons d’interés públic que contribuïsquen a un major èxit del CIBM, si bé ha de notificar-ho a les bandes participants.
Les dades que registren els participants s’arrepleguen i es tracten de conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
La convocatòria del CIBM es publica d’acord amb l’article18.6 i la disposició addicional segona, apartat 2, de l’Ordenança general de subvencions de l’Ajuntament de València i els seus organismes públics, en la Base de dades nacional de subvencions, que en remet l'extracte al Butlletí Oficial de la Província de València, i també en la seu electrònica, sense perjuí de la publicitat que, a través dels mitjans de comunicació i altres fórmules, faça el Comité Organitzador per a una obtindre difusió més.
1 JOC DE 5 TIMBALS CROMÀTICS (model simfònic: 20’’, 23’’, 26’’, 29’’,32’’)
2 BOMBOS DE CONCERT (model simfònic suspés gran i mitjà)
2 LIRES (una amb pedal i una altra sense pedal amb suport)
1 VIBRÀFON (3 octaves ½ amb motor vibrador)
1 XILÒFON (4 octaves amb tubs ressonadors)
1 MARIMBA (5 octaves)
1 MÀQUINA DE VENT
1 CAMPANÒLEG (amb maces, blanes i dures)
2 TAM-TAM (amb maça blana i dura) (un de 40’’ i un altre de 28’’)
2 GONG (amb maça blana i dura) (un de 32’’ i un altre de 16’’)
1 SET DE CRÒTALS AFINATS (2 octaves)
10 SAFATES DE PERCUSSIÓ DE TIPUS ESTÀNDARD
4 TAMBORETS PER A CONTRABAIX.Amb altura regulable i suport.
1TAMBORET PER ALS TIMBALS. Amb altura regulable i suport.
1 PIANO ACÚSTIC (mitja cua)
1 PIANO VERTICAL ELÈCTRIC CONTRAPESAT (amb amplificador i tamboret)
1 ARPA amb 47 cordes (amb cordes de recanvi, clau d'afinació i banqueta)
1 CELESTA amb tamboret.
Jo, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, amb DNI/carta d'identitat/NIE xxxxxxxxxxxx, designat/ada membre del jurat de la 137a edició del CIBM Ciutat de València 2025 pel president/a del Comité Organitzador, manifeste el meu compromís i transparència en les meues actuacions i faig constar les estipulacions següents:
- La confidencialitat del contingut de les reunions prèvies que es mantinguen amb el Comité Organitzador del CIBM.
- El compromís de no assessorar les bandes de música participants en les diferents seccions, ni la posterior col·laboració artística ni professional per un període de dos anys, abans i despré del CIBM en què he participat com a jurat.
- No mantindre ni haver mantingut cap relació professional ni directiva amb cap de les entitats participants, ni haver format part de les seues unitats artístiques.
- No mantindre ni haver mantingut cap relació laboral ni mercantil amb cap de les entitats participants.
- El compromís de posar en coneixement del Comité Organitzador totes les ingerències que puguen rebre de representants, directors/es i membres de les bandes participants, així com de persones externes, que puguen menyscabar la transparència en les deliberacions.
XXXXXXXXX, XX de/d’ XXXXXXX de 2025
Firmat: