Els escrits més antics trobats daten la seua fundació, l'any 1859. Va passar per diverses vicissituds i va arribar a la seua màxima esplendor en la dècada dels cinquanta, quan va arribar a comptar amb 60 places, una gran plantilla si tenim en compte que Godelleta només compta amb 2000 habitants.
Aleshores va participar en innumerables concerts i festivals, entre els quals destaca un primer premi en el Certamen de Pasdobles de Bunyol, i ha comptat amb directors de la talla d'Amando Blanquer, Eleuterio Campos, Vicente Perelló, Roberto Sáez, etc.
A principis dels anys 70 es va fer càrrec de la direcció Jesús Perelló Fuster que li va donar un nou auge. Després d'anar-se'n va comptar amb batutes com les de José Miguel Rodilla, Ciro Rodríguez i Juan Ramón Barberà.
A principis dels 90 s'inicia la segona etapa de Jesús Perelló Fuster al capdavant de la banda; etapa en què s'ha aconseguint consolidar i aglutinar un gran grup humà capaç d'afrontar reptes cada vegada més alts.
En l'actualitat compta amb més de 100 músics, les edats dels quals oscil·len des dels 12 anys fins als 66 i realitza un infinitat de concerts, tant en la localitat com fora d'ella.
En col·laboració amb les institucions municipals s'ha dotat d'una nova seu social, compta amb una sòlida escola d'educands de caràcter reconegut, escola que comprén pràcticament tots els instruments i que compta amb 24 professors i més de 200 alumnes, entre ells quatre torns d'adults i Jardí Musical.
Ha participat en concerts amb solistes valencians de gran talla com ara Ignacio Giner, Mª Ángeles López Artigas, Javier Palacios, Silvia Vázquez, Javier Galán, Amparo Navarro, Pilar Grande, Rubén Simeó, etc., i a més, amb corals com ara la Masa Coral Utielana, Cor de la Unió Musical de Sueca i la Coral Valentina.
Ha realitzat concerts per diversos països d'Europa, com durant 1998 a Paris, 1999 per diverses ciutats d'Holanda i durant el 2002 a Portugal, Així com per diverses capitals de l'Estat espanyol, incloent-hi una gira per terres Canàries durant l'any 2004 i una altra per terres gallegues a la primavera de 2006.
Disposa de diverses gravacions en CD i DVD, com són les seues participacions en certàmens i la resta d'esdeveniments.
Durant l'any 1998 va crear la Banda Juvenil de l'Escola de Música i durant el curs de 2004 també va crear la Banda Infantil de l'Escola de Música. També disposa de Cor, grup estable de percussió i grups de cambra.
Quant a les seues participacions en certàmens, cal destacar-ne les següents:
1996, primer premi, per unanimitat del jurat del certamen Ciudad de Leganés", Secció Segona.
2001, primer premi, Certamen internacional Ciutat de València, Secció Segona.
2002, segon premi, Certamen Nacional de Bandes de Música de Campo de Criptana.
2003, primer premi i menció a la millor banda de la Comunitat Valenciana de la Primera Secció del Certamen Internacional Ciutat de València.
2005, primer premi i menció d'honor en la Primera Secció del Certamen de la Diputació de València.
2005, primer premi en la Primera Secció del Certamen de la Comunitat Valenciana, realitzat a Xest a finals del mes d'octubre.
2007, segon premi en la Primera Secció del Certamen Vila d'Altea.
2008, primer premi amb la màxima puntuació en el Primer Certamen de Bandes de Música Castell de Benissanó.
2009, primer premi i menció d'honor en la Primera Secció del Certamen de la Diputació de València.
2009, primer premi en la Primera Secció del Certamen de la Comunitat Valenciana, realitzat a Xest a finals del mes d'octubre.
BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR
Jesús Perelló Fuster
Jesús Perelló Fuster va nàixer a Bunyol (València), va realitzar estudis d'oboé amb la més alta qualificació, amb els mestres Martí i F. Salanova, contrapunt, fuga, harmonia i direcció d'orquestra i després de la prova d'accés al Conservatori de Rotterdam, va realitzar estudis de direcció de banda i orquestra amb Arix Van Beek, Jean Koops, Jean Cober, i Heinz Friessen, entre altres.
Va realitzar cursets de direcció amb el mestre Cervera Collado.
Va perfeccionar estudis de direcció d'orquestra al Conservatori Superior de Madrid amb el mestre García Asensio.
Ha dirigit la Jove Orquestra de L'Artística de Bunyol en els Festivals d'Orquestres Juvenils de València, l'Harmònica de Sant Antoni, la Unió Musical de Iàtova, l'Harmonia de Montroi, el Centre Artítiscomusical de Montcada, la Unió Musical Alacuasense, la Unió Musical de Godelleta, la Banda Simfònica de l'Artística de Bunyol, l'Orquestra del Conservatori de Rotterdam, la Banda Juvenil Nacional d'Holanda, la Banda de Berlicum (Holanda), l'Ateneu Musical de Cullera, etc.
Va actuar com a director invitat dirigint la Banda Municipal d'Alacant.
També ha sigut director invitat en diverses ocasions de la Banda Municipal de Madrid.
Ha dirigit l'Harmònica de Sant Antoni durant 20 anys, a la qual va arribar amb 22 músics i quan se'n va anar va deixar la Banda en Secció Especial del Certamen Ciutat de València, amb 100 músics.
La Diputació de València li va encarregar l'any 1990 la gravació d'un disc de Música Valenciana.
En l'actualitat dirigix la Unió Musical de Godelleta i la seua Escola de Música, escola que compta amb 200 alumnes, 23 professors, un grup de percussió, grups de cambra, Banda Juvenil, Banda Infantil i Cor, escola i banda pràcticament inexistents a la seua arribada a finals dels anys huitanta.
Amb la Unió Musical de Godelleta ha gravat 5 discos de diversos autors, i també ha realitzat, amb esta mateixa societat gires per França, Holanda, Portugal, les Illes Canàries, Galícia, i diverses ciutats espanyoles, totes elles fora de la Comunitat Valenciana.
Pertany al conjunt de solistes Mare Nostrum, amb el qual ha realitzat gires de concerts per París, Nova York, l'Havana, Madrid, Barcelona, Bilbao, etc.
En l'actualitat és solista, per oposició, de corn anglés, en la Banda Municipal de València, des de l'any 1976.