Referent a això, elregidor de Cultura, José Luis Moreno, ha manifestat la seua “satisfacció davantla bona acceptació que ha tingut l'inici d'esta trobada cultural que esperareunir a prop de 15.000 persones, fins al 21 de juliol, en llocs emblemàtics dela ciutat i en el Palau de la Música”
Així, la propostainnovadora del grup Neopercusión, “Sonar València. Paisatge Eco-sònic de laciutat”, interpretada el dissabte 13 juntament amb 350 músics de nou bandes i baixla direcció artística de Juanjo Guillem, va inaugurar el festival i va comptaramb una assistència estimada d'al voltant de 2.000 persones i 600 cadiresocupades a la plaça de l’Ajuntament.
Per part seua, la mascletàsimfònica celebrada el diumenge, 14 de juliol, va registrar un gran èxit depúblic en reunir unes 1.500 persones, aproximadament, “el que es traduïx en ungran suport al citat certamen que convertix a la ciutat en la capital mundialde la música de vent”, ha destacat Moreno.
A més, un altre 750assistents es van congregar en el Teatre Principal per a vore l'actuació de 281músics bandes juvenils de les societats que concursen en la Secció d'Honor delCertamen; 88 percussionistes; i 13 músics de la secció de metall de la JoveOrquestra de la Comunitat Valenciana.
Després d'esteinici el Certamen Internacional de Bandes, les activitats continuaran al llargde la setmana amb concerts, conferències i taules redones prèvies al concursque, després de cinc anys, torna al Palau de la Música de València.
Concurs
En esta 136é edicióparticipen 42 bandes, 21 en concurs, 4 convidades i 17 en actuacions prèvies,amb 3.175 músics i una previsió de públic assistent de prop de 15.000 persones.De les 42 bandes, 39 són europees, 34 de la Comunitat Valenciana i 5 de laresta de l'estat, així com 3 internacionals. Respecte a les 21 agrupacions queconcursen en les seccions Tercera, Segona, Primera i d'Honor, 15 són de laComunitat Valenciana, 2 de Galícia, 1 de la comunitat autònoma de Madrid i 1 deCastella-la Manxa. A més, en el Certamen concursa la banda simfònica deColòmbia i una banda de Portugal.
El 136é CIBM esdistribuïx en seccions: La primera d'elles, la Secció Tercera, es realitzarà el18 de juliol; la Secció Segona, el 19 de juliol; i el 20 de juliol es durà aterme la Secció Primera.
La Secció d'Honorse celebrarà el 21 de juliol i en ella concursaran l’Ateneu Musical Schola Cantorumde la Vall d'Uixó (Castelló); la Banda Simfònica Va unir Musical de Llíria(València); el Centre Instructiu Musical L'Harmònica de Buñol (València); la SocietatInstructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València); i la SocietatMusical L'Artística de Buñol (València).
Les obres obligadesper al concurs són: Cerulean Overture de Julio Domingo en la secció tercera,Sucro Oppidum de Javier Martínez Campos en la segona, Ceremonies d'Ellen TaaffeZwilich en la primera i L’arbre Blanc de Pere Vicalet en la d'Honor.