Verena Mösenbichler-Bryant

Verena Mösenbichler-Bryant és la Presidenta de la Facultat de Música i Catedràtica de Pràctica de la Música en la Duke University. També dirigeix la Duke University Wind Symphony i exerceix com a directora artística i directora principal de la Durham Medical Orchestra (dmomusic.org).

Originària de Eberschwang, Àustria, Verena va iniciar classes de piano als sis anys i posteriorment va ampliar els seus estudis per a abastar òrgan d'església, flauta i fagot. Es va estrenar com a directora als 16 anys i després va realitzar un curs de fonaments de direcció de tres anys de duració sota la tutela de Johann Mösenbichler. Verena va estudiar Direcció d'Orquestra Simfònica amb Ingo Ingensand a l'Anton Bruckner Private University a Linz, Alta Àustria, llicenciant-se amb distinció el 2005. Va completar el seu Màster en Música en 2007 a la Michigan State University sota la tutela de Kevin Sedatoley, el maig de 2009, es va graduar amb un Doctorat en Arts Musicals en l'especialitat de Direcció de Conjunts de Vent per The University of Texas a Austin, on va estudiar amb Jerry Junkin.

Així mateix, Verena és la Directora Artística Associada del festival Mid EUROPE i la Directora Executiva del World Youth Wind Orchestra Project i el World Adult Wind Orchestra Project en Schladming, Àustria (www.mideurope.at).

La seua transcripció de l'obra guanyadora d'un Grammy de John Corigliano, Mr. Tambourine Man, per a Conjunt de Vent i Soprano Amplificat, editat per G. Schirmer, i de l'obra Sing Gently i Goodnight Moon d'Eric Whitacre, editat per Hal Leonard, han rebut grans elogis dels seus compositors i s'han interpretat en nombroses ocasions.

Verena és la Directora Musical i Directora Titular de la Schwäbisches Jugendblasorchestery la Eifelphilharmonieen Alemanya, i actua amb freqüència com a directora convidada i professora convidada als EUA, Àsia i Europa.