Unión Protectora Musical de Vallada

L'inici de la societat musical es remunta al segle XIX, el 6 de maig de 1887 sent el seu naixement legal en 1929, quan D. Segundo Mota Serrano, D. Julio Giner, D. Vicente Galiana Aparici i D. José Peris Estruch, registren una societat de caràcter cultural amb el nom d'Unió Protectora Musical.

El seu primer director va ser D. Vicente Galiana Aparici, sent els seus continuadors successius en la direcció d'aquesta, D. José Domingo Nicolás, D. Ramón Cerdà Garrido, D. José Onofre Díez Monzó, D. Ángel Crespo García, D Sergio Navarro Bonaviña. Actualment, des de gener de 2022, el seu director titular és D. Antonio Peris Muñoz.

El seu actual president és D. Francisco Villena Sáez, que substitueix en el càrrec des de març de 2022, a D. Ángel Cerdà Garrido, el qual, va ser nomenat president honorífic en maig del mateix any.

La societat compta amb una escola de música enregistrada en la Conselleria d’educació de la Comunitat Valenciana, i disposa una plantilla de 12 professors i més de 100 alumnes de totes les edats als quals els ofereix una ampla oferta formativa musical.

La banda simfònica de la Unió Protectora Musical compta en l’actualitat, amb una plantilla de més de 100 músics, i al llarg de la seua història ha tingut incomptables actuacions en festivals, certàmens i concerts, tant a Espanya com fora d'ella.

Pel que fa a certàmens, ha participat en nombroses ocasions tant en certàmens provincials, nacionals com internacionals en els que ha aconseguit nombrosos primers premis i Mencions d'honor.

Així mateix, la banda de la societat compta amb diversos enregistraments discogràfics que recullen el seu ampli repertori de música popular, lírica i simfònica.


Antonio Peris-Muñoz

Nascut a Catarroja, València, el 1988, comença els seus estudis de trompeta a la Societat Unió Musical de Catarroja, per a posteriorment continuar al Conservatori José Manuel Izquierdo de Catarroja amb el mestre Jorge Gorrís, on obté el premi extraordinari final de grau professional del conservatori en l’especialitat de trompeta. Posteriorment, continua els seus estudis superiors al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló de la Plana, sota la tutela del seu professor Vicente Campos.

Actualment, treballa com a docent al conservatori professional de música d’Almussafes, València.

El 2019 és becat pel mestre Riccardo Muti per a participar en la “Riccardo Muti Academy” a Ravenna, Itàlia.

El febrer de 2018 es llicencia en el títol de direcció d’orquestra a la “Milano Music School” amb el mestre Gilberto Serembe a Milà, Itàlia. Actualment, segueix els consells del seu mestre Rafael Sanz-Espert.

Des del gener de 2018 és director titular de l’associació cultural “Catachana 82” de Madrigueras, Albacete i des del gener de 2022 és director titular de la banda simfònica de la Unió Protectora Musical de Vallada, València.

Alguns dels premis que ha aconseguit són els primers premis i mencions d’honor amb la Banda Juvenil de la Unió Musical de Catarroja al Certamen Nacional d’Alcasser i el Certamen Autonòmic a Canals, els anys 2014 i 2015.

El 2022 guanya el primer premi de la secció segona del 134 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” amb la banda simfònica de la Asociación Musico-Cultural “Catachana 82” de Madrigueras (Albacete) i premi al millor director del certamen de la mateixa edició.