Agrupació Musical Santa Cecilia De Sedaví

Es va fundar per set músics el juliol de 1919 i el primer acte de la banda va ser la recepció de l’arquebisbe de València. El 1934 va aconseguir el primer premi al Certamen Municipal de Bandas de la Ciutat de València, al que participava per primera vegada. Altres participacions destacades van ser el 1947 on obté el segon premi de la secció primera i el 1951 on participa en la secció especial aconseguint el segon premi, màxim guardó obtingut a la seua història.

El 1974, dirigeix la banda Rafael Talens Pelló, compositor valencià insigne. Sota la seua batuta es va participar en el CIBM els anys 1975 i 1976 a la primera secció. El 1981 dirigeix la banda Fernando Sánchez, participant en els certàmens de Campo de Criptana, al CIBM de 1985 i a RTVE “Gente joven” el 1986. L’any 1987 pren possessió com a director titular Francisco Moral. Sota la seua batuta s’obté el primer premi en Armonía, primera divisió i medalla d’or al certamen mundial de Kerkrade (Holanda) 1989.

Als anys noranta la banda va tenir molta activitat en diferents certàmens participant en Cullera 1991 i 1993, al CIBM el 1993 obtenint el primer premi a la segona secció i el 1994 el primer premi de la primera secció al certamen de bandes de música de la Comunitat Valenciana dirigint la banda Francisco Zacarés. L’últim certamen al qual va participar va ser el 2004 al Certamen Villa de Leganés aconseguint el segon premi sota la batuta de Ricardo Baixauli.

La nostra banda ha participat a aquesta última dècada en festivals i concerts a diferents punts de la geografia espanyola: Almagro, Zaragoza, Baiona i Benidorm, deixant mostres de la seua gran qualitat. Els directors més recents han sigut Juan Carlos López, Ferran Sanchis i Marita Primo. Des de 2021 el director de la nostra banda simfònica és Enrique Andreu Muñoz.


Enrique Andreu Muñoz

Enrique Andreu Muñoz neix a Sedaví el 1977, començant els seus estudis musicals a l’edat de set anys en l’escola de música de la seua localitat natal de la mà del mestre Fernando Sánchez Manzaneque. Prompte comença a descobrir l’interès per la percussió i comença les seues classes amb Ángel García.

Estudia al conservatori “José Manuel Izquierdo” de Catarroja, Conservatori Municipal “José Iturbi” de València i al Conservatori Superior de Música de València. Graduat en mestre d’educació primària, especialista en educació musical, per la Universitat de València. Els seus professors han sigut Francisco Blanco “Latino”, Salvador Pelejero, Juan Pons, Salvador Chulià, Rafael Talens, Manel Ramada, Jesús Salvador i Manuel Tomás, fent cursos de formació pedagògica i de gestió educativa amb destacats pedagogs com Anna M. Vernia o Antonio Domingo.

Col·labora amb formacions com Sedajazz i el grup instrumental de professors d’ensenyança secundària de Comunitat Valenciana PROESO.

Com docent ha impartit classes a diferents escoles de música, CIM Alfafar, Agrupació Musical Santa Cecília del Grao, Escola de Música Amparo Iturbi (València) i a l’Escola de Música de Sedaví, on és el director acadèmic des de l’any 2010.

A l’àmbit de la composició firma les seues obres amb el pseudònim “Quinto”. Les seues obres a destacar són el pasdoble Amparo Martínez, Beniçidavi (marxa cristiana), ¡Muchas veces bien!, Centsedavi, una cançó per a un centenari dedicada a la AMSC, Cristians del Cid (marxa cristiana) i el pasdoble Fallera major de Bressol.

En l’actualitat, combina la seua feina com docent en educació primària dirigint l’orquestra simfònica Amparo Iturbi, la Banda Juvenil de AMSC, on va obtindre el segon premi al II Certamen de Bandes Juvenils de Castellar- L’Oliveral el 2017 i és el director titular de la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Sedaví des d’abril de 2021.