Banda Juvenil de l'Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet

La Banda Juvenil de l'Agrupació Musical està formada per músics d'entre 12 a 16 anys, podent tindre algun músic de més edat procedent de la nostra escola d'adults.

La formació juvenil té una importància vital dins de la nostra Societat, ja que és l’esclavó entre l'Escola de Música i la Banda Simfònica. En ella es formen els músics que una vegada acabats els estudis de 2n d'Ensenyaments Professionals s'incorporaran a la nostra Banda.

Des de la seua creació, ofereix un concert especial per Nadal i un altre de fi de curs, com també una desfilada en l'Ofrena de València i una altra dins dels actes de Moros i Cristians del nostre municipi.

Cal destacar el concert a l'auditori Sant Lluís (Bunyol), dins de l'acte organitzat per Escola Valenciana, el concert a Disneyland París l'any 2013 i recentment la desfilada a Disneyland París en 2022.

Els directors que s'han fet càrrec de dirigir la Banda Juvenil han sigut sempre músics de la nostra Agrupació Musical L’Amistat: Jose Antonio Serna, Mariano Alcázar, Javier Bezares, Vidal Sastre, Jose Miguel Soriano i actualment, Jorge Coll.

La nostra Societat continua treballant per a afrontar nous reptes i projectes amb l'única motivació de fer créixer la qualitat musical dels nostres joves músics i en definitiva, la de l'Agrupació Musical L’Amistat.


Jorge Coll Navarro

Jorge Coll Navarro, nascut a València en 2001, va iniciar els seus estudis musicals de saxofon a l'Escola de Música de l'Agrupació Musical L'Amistat de Quart de Poblet.

Va continuar els seus estudis en el Conservatori Professional de Música Mestre Molins de Quart de Poblet, on va acabar els Graus Professionals de Música en l'especialitat de saxofon i piano. A més, va obtindre el Premi Professional a nivell de centre en l'especialitat de Fonaments de Composició. En el Conservatori Superior de Música de València va obtindre el Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música en l'especialitat de Composició. Ha comptat amb professors com Andrés Valero-Castells o Francisco José Martínez Gallego.

Ha participat en diversos cursos de direcció, com el Symphonic Bands Workshop del Berklee College of Music de València, amb directors com Rafael Sanz-Espert, Juan José Navarro, José Miguel Rodilla o Dustin Barr. Ha dirigit, com a director convidat, la Banda Simfònica de l'Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet.

Des de 2023, és professor a l'Escola de Música de l'Agrupació Musical L'Amistat de Quart de Poblet i és el director de la Banda Juvenil d'aquesta societat musical. A més, ha rebut diversos encàrrecs compositius per a banda.