AMC Banda de Música de Puertollano

La AMC Banda de Música de Puertollano va celebrar el seu primer concert el 24 de novembre 2013. Sorgeix després de la desamortització el maig de 2013 de la Banda Municipal de Música de Puertollano nascuda en 1880 del no-res (sense instruments, sense uniformes, sense arxiu, sense director, sense lloc d'assaig) va començar una dura singladura en la qual ha aconseguit celebrar més de 150 concerts, majoritàriament organitzats per la mateixa associació. En aquesta curta però intensa trajectòria ha aconseguit nombrosos èxits entre els quals destaquen el Primer Premi i Menció d'Honor en el Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” l'abril de 2023, el 2n Premi en la Tercera Secció del CIBM “Ciutat de València” el juliol de 2019, el 2n Premi en el CIBM “Vila d'Altea” en 2015 o el Primer Premi en el Certamen Regional de Bandes de Música “Vila de Mota del Cuervo” en 2015 i 2017. A més, el seu director titular ha aconseguit el Premi al Millor Director fins a 4 ocasions.

Ha participat en el Cicle de “Bandas al Fresco” l'any 2016 de la Banda Simfònica de Madrid, al Parque del Buen Retiro, així com en diferents trobades de bandes a l’àmbit nacional com Bailén, Getafe, Manzanares, Linares o Aldea del Rey.

En José Manuel García Pozuelo és el director titular des de 2016 i En Ángel Parla el seu director honorífic, deixeble i transcriptor de Pablo Sorozábal, va ser director de la Banda Municipal de Música de Puertollano durant trenta-tres anys, fundador dels conservatoris de música i dansa i de la Coral Polifònica de Puertollano. Entre els directors convidats que s'han posat al capdavant de la AMC destaquen Andrés Salado, Juan Pablo Valencia, Jan Van der Roost, José Alberto Pina, Ramón Garcia i Soler o David Rivas.


José Manuel
García Pozuelo

Natural de Ciudad Real (21 de juny de 1982). És titulat superior en direcció d’orquestra i cor, titulat superior en clarinet, màster en innovació i investigació musical i diplomat en magisteri musical. Així mateix, amplia la seua formació en direcció de mans de Ferrer Ferran, Jan Van der Roost, Jan Cober o Dima Slobodeniouk, entre d’altres.

La seua labora com a director l’ha portat a realitzar més de 150 concerts en tan sols 8 anys per diferents punts de la geografia nacional, com Ciudad Real, Cuenca, Jaén, Burgos, Múrcia, Alacant, València o Madrid, destacant la seua contínua participació en trobades, certàmens de banda a l’àmbit nacional i internacional, obtenint sempre uns resultats excel·lents.

Està en possessió dels següents premis, entre d’altres:

  • - Premi al millor director en el II Certamen Regional de Bandas de Música "Villa Mota del Cuervo" (2015).
  • - Premi al millor director en el IV Certamen Nacional de Bandas de Música "Villa de Olivares" (2017).
  • - Premi al millor director en el VI Certamen Regional de Bandas de Música "Villa Mota del Cuervo" (2019).
  • - Primer premi amb menció d’honor i premi al millor director en el LXXV Certamen Nacional de Bandas “Ciutat de Cullera” (2023).


Així mateix, ha fet diferents treballs discogràfics com a director titular de la AMC Banda de Música de Puertollano com Alma de pasodoble o Castillos y Leyendas.

En l’actualitat, és professor de clarinet i banda al conservatori professional de música de Puertollano, membre de Kairós Clarinet Quartet, director titular de la AMC Banda de Música de Puertollano, director titular de la Banda Sinfónica de Música de Miguelturra, així com director acadèmic i fundador de l’escola de direcció de banda “Ángel Parla”, director honorífic de la K-Classic Orchestra (Corea) i membre actiu de la Sociedad Musical Giuseppe Verdi (Mèxic).