NEOPERCUSIÓN

Creat en 1994, en els seus 30 anys de trajectòria s'ha convertit en un punt de referència nacional per a la creació musical, l'experimentació i el pensament de l'art i la cultura contemporània. Les seues propostes escèniques, originals, noves i úniques en el panorama musical, són una mostra del compromís que des de la seua formació ha tingut amb diferents expressions d'avantguarda i proven la seua inesgotable inquietud per tot el relacionat amb la música actual a través de la seua especialitat; la percussió.

Conscients que “som el que toquem” [Juanjo Guillem dixit], en les seues propostes integren de manera regular recursos com les noves tecnologies, el vídeo, nous formats escènics i una gran varietat d'estils musicals: contemporània, intuïtiva, performance, teatre musical contemporani, clàssica, òpera contemporània, ètnica, electrònica experimental, fusió, cinema i música en viu, etc.

Neopercusión, amb una trajectòria cultural en el més destacat lloc dins del panorama musical europeu més avantguardista ofereix a la societat els recursos necessaris per a experimentar i gaudir de la creació musical i cultural més actual, abastant una visió molt àmplia de la música i de l'art contemporani.

Des de la seua creació ha aconseguit que festivals i esdeveniments, tant de música clàssica/contemporània com d'altres tendències artístiques, consideren la seua presència ineludible, definint-ho com un referent en la música contemporània per a percussió i un dels grups més representatius a nivell internacional, formant part dels més prestigiosos Festivals de Música nacionals i internacionals. Així mateix, grans interpretes de diferents especialitats han col·laborat amb Neopercusión, com el trompetista Markus Stockhausen, el quartet Arditti, Quartet Arditi, Sigma Project, Iñaki Alberdi, Asier Polo, Raquel Andueza, Celia Alcedo, Antonio Serrano, Roy Mercure, Especulum, Jaime del Val, Xelo Giner, Pilar Fontalba, Ricardo Descalzo i altres grans artistes.


Juanjo Guillem

Percussionista solista, músic d'orquestra, professor, compositor i productor. Músic polifacètic, un dels màxims referents en el seu camp pel seu compromís amb la música actual d'avantguarda i amb tot el relacionat amb la percussió actual. Com a concertista, és un especialista en la música d'avantguarda i ha fet recitals a Espanya, Europa, Àsia i Amèrica. Un gran nombre de compositors li han dedicat les seues obres.

Ha estrenat un gran nombre de concerts per a percussió i orquestra amb agrupacions com a Orquestra Nacional d'Espanya, OCB, OSM, OFM, Orq. De Cascais (Portugal) i un llarg etc…

A causa del seu interés per la pedagogia va crear en 1994, al costat de Juanjo Rubio, el Centre d'Estudis NEOPERCUSIÓN, centre privat dedicat a l'ensenyament i desenvolupament de la percussió on, durant anys, ha centrat la seua activitat pedagògica i ha impartit classes magistrals en diferents centres d'estudis d'Espanya, Europa, Amèrica i Àsia com Royal College of Music, Manhattan School of music i China Conservatory, entre altres.

Des de 2012 és professor del departament pedagògic de Percussió del Centre Superior Katerina Gurska i de la Universitat Alfonso X “El Sabio”.

Director artístic de NEOPERCUSION, amb el qual ha actuat en tota mena d'escenaris, des de festivals de música clàssica, jornades de música contemporània així com en manifestacions de diferents arts escèniques amb artistes com Cuarteto Arditti, Markus Stockhausen, entre altres. És director artístic dels cicles de concerts Madrid Actual i de Agora Actual Percussió de Xàbia (Alacant).

Format en els Conservatoris Superiors de València, Barcelona, Madrid, CNR d'Estrasburg (França) i RNCM de Manchester (Anglaterra). Membre fundador de la JONDE (1984) i 1r Premi del Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya. Com a músic d'orquestra ha sigut membre de diferents agrupacions com l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i l'Orquestra Simfònica de Madrid. Actualment i des de 1999 és professor solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya.