María José Catalá Verdet

El Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” és una cita cultural imprescindible a la nostra ciutat, que s'ha organitzat durant els últims 136 anys.

Creat a la fi del segle XIX, va nàixer com un instrument per a dinamitzar i visualitzar les bandes de música i ha complit aquesta finalitat d'una manera excel·lent; perquè gràcies al nostre certamen, els músics valencians són sinònim d'excel·lència i prestigi. Una autèntica història d'èxit.

Des dels primers dies que vaig assumir l'alcaldia de València, vaig encarregar als meus col·laboradors i als Serveis implicats un impuls i dinamització sense precedents en la història del Certamen de Bandes. Per a aconseguir aquest objectiu, hem escomés importants millores i transformacions, començant per incrementar substancialment el seu pressupost i incorporant al·licients que estimulen la participació d’agrupacions de tot el món.

He pogut comprovar amb immensa satisfacció que les nostres millores han començat a collir resultats importants. La participació és, en aquests moments, històrica. El CIBM tornarà a comptar amb moltes de les millors bandes valencianes.

Per tot això, no tinc cap dubte que València i el seu Palau de la Música seran, durant aquest mes de juliol, la capital mundial de la música de vent i que l'experiència artística i de convivència que viurem serà inoblidable. Omplirem de música els nostres carrers i impregnarem la nostra ciutat de l'esperit de la música de vent.

Aconselle al conjunt de la ciutadania i als innombrables visitants que acudiran eixos dies a València, moguts per l'atractiu d'aquest espectacle, que el visquen i gaudisquen amb la màxima intensitat.

Així ho faré jo. El CIBM serà per a mi una oportunitat de tornar a sentir l'emoció i passió que vaig experimentar fa molts anys quan vaig tindre oportunitat de participar en aquest certamen com oboista de la meua banda.

Conec de primera mà l'esforç integral que suposa per a tants músics, societats musicals i simpatitzants preparar l'audició en el nostre Certamen. Per això vull agrair-li encaridament a cadascun d'ells aquest treball i compromís. Un agraïment que vull estendre a totes les persones i entitats que faran possible aquest esdeveniment internacional.

Ens veiem al Palau de la Música.

María José Catalá Verdet
Alcaldessa de València