JULIUS WILLIAMS

Julius Williams és un guardonat director i compositor al qual Musical America va nomenar com un dels seus 30 Professionals de l'Any en 2022. La seua trajectòria li ha portat des de Nova York, la seua ciutat natal, a sales de música per tot el món i ha inclòs quasi tots els gèneres de música. Ha dirigit orquestres estatunidenques a Dallas, Buffalo, New Haven, Savannah, Hartford, Sacramento, Tulsa, Knoxville, Oklahoma, Vermont, Akron, Paducah, i Norwalk, a més de la Vermont Philharmonic, l'Harlem Symphony, la Washington Symphony i moltes orquestres europees. També treballa com a director suplent per a la Boston Pops Orchestra (Boston Symphony Orchestra) a Boston. Aquesta temporada ha dirigit l'estrena mundial de Edmonia en Interlochen i, més tard, a Michigan per a un programa de la televisió pública. Actualment, és director artístic de la Berklee Contemporary Symphony Orchestra a Boston en el Berklee College of Music, i el director musical i director de Trilogy An Opera Company en Nova Jersey. De 2019 fins a 2023 va ser President del International Conductors Guild. És Co-Chair del Conductors Constituency committee en la League of American Orchestras i recentment ha exercit com a director musical convidat per al programa de Sirius XM Radio ‘Living American’.

Un compositor prolífic, han interpretat les seues obres innombrables orquestres simfòniques com la New York Philharmonic, la Cleveland Orchestra, la Detroit Symphony, la St Louis Symphony, i moltes altres orquestres per tot el món.

La discografia de Julius Williams inclou l'aclamada “Symphonic Brotherhood”, una col·lecció de música simfònica afroamericana, “Shades of Blue", “The New American Romanticism", “Somewhere Far Away”, “Plaus in Time”, “The American Soloist” i “Midnight Tolls”, tots editats pel segell Albany Records. “Moments of Arrival” va ser editat per Centaur Records, i “The Bird That Wants to Fly”, una òpera per a xiquets, per Naxos/Roven Rècords. En 2024 les seues gravacions més recents—“Alone/Together: The Dreams & Diversity of the American Composer” i “A Legacy of African American Classical Spirit”—van ser editades pel segell Albany Records.