José maria Sánchez-Verdú

Compositor, director i musicòleg format a Espanya, Itàlia i Alemanya. És també llicenciat en dret per la UCM i doctor internacional per la UAM/Dresden. És catedràtic honorari de composició en la Robert Schumann Hochschule de Düsseldorf i des de 2019 catedràtic de composició del Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha sigut convidat com a professor en nombroses institucions d'Espanya, Alemanya, Àustria, Itàlia, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, el Perú, Corea, Xile, etc. (Sibelius Academy, Mozarteum Salzburg, Musikhochschulen de Munic, Bremen, Nuremberg, Dresden, etc., UdK de Berlín, Conservatori della Svizzera Italiana, Conservatori G. Verdi de Milà, Internationale Ensemble Modern Academy Frankfurt, Hanyang University Seoul, etc.)

Entre els seus premis estan el 1r Premi de la Junge Deustche Philharmonie (Frankfurt), 1r premi del INAEM-Col·legi d'Espanya a París, Irino Prize (Tòquio), Förderpreis de la Siemens-Stiftung (Munic), Premi de la Bergischen Biennale (Wuppertal), Premi de Cultura del Govern Bavarés (Villa Concordia), Premi Nacional de Música, Premi Ibn Arabi, etc. Ha sigut compositor en residència en nombrosos festivals d'Alemanya, Espanya, Suïssa, Àustria, el Perú, Polònia, etc., entre ells del Carinthischer Sommer Festival (Àustria, 2005), del Centre Nacional de Difusió Musical (2014-2015), de l'Orquestra Filharmònica de Dresden (2015-2016), del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada (2024), etc.

Des de 2024 Sánchez-Verdú és acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran de Madrid.

El seu ampli catàleg abasta obres de molt divers tipus (orquestra, música de cambra, òperes, teatre musical, projectes interdisciplinaris amb l'ús d'instal·lacions, l'arquitectura o la llum com a dramatúrgies de treball, etc.). Les seues obres s'han programat en importants festivals, òperes i orquestres del món (Deutsche Oper Berlin, Münchener Biennale, la Biennale di Venezia, Teatro Real de Madrid, Palau de les Arts València, Luzerner Theater, Salzburg Biennale, Musica Viva Munic, ECLAT Stuttgart, Ultraschall Berlin, Wien Modern, Lincoln Center de Nova York, Teatro Colón de Buenos Aires, etc.). Les seues composicions s'editen per Breitkopf & Härtel.