Banda de Música de Getafe

La Banda de Música de Getafe fa la seua presentació el maig de 1984 amb motiu de les festes patronals de Getafe.

La nostra activitat fonamental se centra a fomentar i difondre la música en Getafe amb una temporada de concerts estable al teatre Federico García Lorca i a diferents espais de la ciutat de Getafe. L’aposta per la cultura de l’ajuntament de la nostra ciutat i el compromís de la nostra plantilla ens permet desenvolupar una intensa activitat musical.

La Banda de Música de Getafe ha participat en diferents certàmens i cicles de concerts:

  • ● Campo de Criptana i Leganés
  • ● V cicle de concerts que va organitzar RNE al Palau de la Música de València amb la gravació d’un CD de l’esdeveniment amb el segell RTVE 2004.
  • ● II Certamen Internacional Vila de la Sénia (Tarragona) 2008. Tercer premi.
  • ● Certamen Internacional de Bandes de Música de València 2009. Tercer premi.
  • ● World Musica Contest de Kerkrade-Netherlands 2009.
  • ● IV Mano a mano junt amb la Filarmónica Beethoven a Campo de Criptana 2013.
  • ● Participació en el Mid Europe Schladming Festival, a Austria 2014.
  • ● 43 Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea 2016.
  • ● Concert d’inici de Quaresma a Cuenca 2022.


A més de l’activitat estrictament de concerts, desenvolupem projectes formatius tant per a la nostra plantilla, amb cursos de formació amb diferents temàtiques i especialitats, com per a joves músics en formació dels conservatoris i escoles de música d’una àmplia zona del sud de Madrid amb el projecte BMG+1.

El 2019 és nomenat director honorífic el mestre Francisco Aguado Martí, que durant 35 anys ha estat al capdavant de la banda. Des de setembre de 2019 el seu director artístic és José Luis Bueno Cardeñosa.


José Luis
Bueno Cardeñosa

Màster en direcció d’orquestra per la Universitat Alfonso X el Sabio, sota la tutela d’En Miguel Romea i En Andrés Salado. Ha sigut director musical amb l’orquestra simfònica Verum en “Pinoxxio”, una producció de Ananda Dansa premiada en set categories dels MAX 2016, entre elles a la seua música, del compositor Pep Llopis.

És director titular de la Banda de Música de Getafe (BMG), del projecte Pantueña Orchestra i director artístic de la banda de la federació de bandes de Madrid. De 2011 a 2019 va ser director titular de la banda de música de Morata de Tajuña (Madrid).

El 2022 va ser seleccionat per a la fase dinal del I curs internacional de direcció de banda “Vila de Bétera”.

Com a director d’orquestra comença el 2011 un intens i complet pla de formació amb el mestre Miguel Romea a qui considera la figura fonamental en el seu desenvolupament musical.

Ha rebut formació del mestre José Rafael Pascual Vilaplana en diversos cursos de perfeccionament i en l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida que regenta el mestre. També s’ha perfeccionat amb els mestres George Pehlivanian, Cristóbal Soler, Julián Lombana, Norman Milanés o Miquel Ortega.

Ha dirigit a diferents escenaris com la Sala Simfònica i Sala de Cambra de l’AUDITORI Nacional de Madrid, Sala Mozart de l’auditori de Saragossa, los Teatros del Canal en Madrid, el Teatro Romea a Múrcia, Teatre Principal, Gran Teatre Antonio Ferrandis i Auditori de Les Arts en València, Auditori de Cuenca entre d’altres. També ha sigut convidat per a dirigir la New York Youth Symphony i l’orquestra “Proyecto X”. Ha dirigit com a director convidat l’Orquestra Filharmònica de Màlaga (OFM).