Sociedad Musical La Familiar De Benisanó

La Banda de la Societat Musical "La Familiar" de Benissanó, va ser fundada el 17 de març de 1861, per la qual cosa se la pot considerar una de les agrupacions més antigues de la Comunitat Valenciana. A la seua Escola de Música s'han format un gran nombre de músics que formen part de les més prestigioses orquestres i bandes de música, així com també professors de conservatoris nacionals i internacionals i de l'ensenyament en general. Després de diferents denominacions i una escissió, la Banda queda reorganitzada i constituïda amb la seua denominació actual l'1 de novembre de 1942.

Segons les dades que es conserven, la Banda ha sigut extensament premiada ja des de 1933 en nombrosos certàmens i concursos, destacant entre ells: el primer premi en el Certamen Nacional de Campo de Criptana en 1974, dos primers premis en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València en 1997 i 1999, dos primers premis en el *World *Music *Contest de *Kerkrade" (Holanda) en les modalitats de Concert i Desfilada, en 2005, tres primers premis en el Certamen Provincial de la Diputació de València en 2004, 2011 i 2022, el primer premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d'Aranda (Burgos) en 2012, el primer premi en el Certamen Nacional de Música de Cinema de Cullera en 2014, el segon premi en el Certamen de Bandes de Música de Catarroja en 2015 i primer en 2022, el segon premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València en 2017.

Disposa d'una Banda Juvenil. En l'actualitat té una plantilla de 85 músics. Presideix la Societat Musical D. Ángel Alonso Estrems i és dirigida artísticament per D. Francisco Javier Castellano Gómez.


Francisco Javier
Castellano Gómez

Naix a Benissanó, començant els seus estudis de Solfeig, Bombardí i Trombó en la Unió Musical de Llíria, obtenint el Títol de Professor Superior de Bombardí i el Títol Superior de Trombó amb les màximes qualificacions, sent Premi Fi de Carrera de Bombardí, per unanimitat del tribunal. Ha realitzat diversos cursos de Bombardí i Trombó amb reconeguts músics. Des d'Octubre de 1996 és Professor titular de Bombardí de la Banda Municipal de València. Ha col·laborat durant anys amb prestigioses Orquestres i Bandes, així com grups cambrístics. La seua inquietud per la direcció li ha portat a realitzar diversos Cursos de Direcció de Banda i Orquestra. Va ser director del Cor Social de la Unió Musical de Llíria i la S. M. “La Popular” de Pedralba. Dirigeix la Corporació Musical de La Pobla de Vallbona amb el qual va obtindre el segon premi en la 2a. Secció del Certamen Internacional de València en 2013 i la S. M. La Familiar de Benissanó, amb la qual ha obtingut el 1r Premi de la 2a. Secció en el Provincial de València en 2011, el 1r Premi en l'Internacional d'Aranda de Duero en 2012, el primer premi en el Certamen Nacional de Música de Cinema de Cullera en 2014, el segon premi en el Certamen de Bandes de Música de Catarroja en 2015 i el primer en 2022, el segon premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València en 2017 i el primer Premi de la 2a. Secció en el Provincial de València en 2022.