Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol (Valencia)

El Centro Instructivo Musical La Armónica és una institució musical amb una història de 135 anys, que actualment compta amb quasi 2000 socis i una Escola de Música amb més de 170 estudiants. La seua Banda Simfònica, amb més de 300 músics federats, inclou aproximadament 100 professionals que treballen en diverses bandes i conservatoris a Espanya. A més de la Banda Simfònica, La Armónica compta amb una Orquestra, Banda Juvenil i Coral Polifònica.

Coneguda afectuosament com "El Litro", la tradició de compartir un litre de vi en finalitzar els assajos ha donat a La Armónica el seu símbol distintiu. Al llarg de la seua història, la banda ha sigut dirigida per una sèrie de directors destacats, i ha comptat amb la participació de renomenats artistes com a directors convidats o solistes.

La fama de La Armónica s’ha estés per festivals i concerts a tota Espanya i Europa, sent convidada a esdeveniments destacats com la 63ª edició del Midwest Clinic a Chicago en 2009, a on fon la primera banda de música espanyola en participar.

La Armónica ha guanyat nombrosos premis en competicions nacionals i internacionals, incloent el Certamen Internacional de Bandes de Música de València i el Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d'Altea, així com reconeixements en el Wereld Muziek Concours a Kerkrade, Holanda on fon Campiona mundial absoluta en la IX Olimpíada Mundial de l’any 1981 i subcampiona mundial absoluta en la XI Olimpíada Mundial de l’any 1989.

A més, La Armónica ha realitzat diverses gravacions, pel que cal destacar el seu compromís amb la difusió de la música a través d’àlbums com "Los Litros en directo” des del Palau de la Música de València l’any 1997 o "Flor de Azahar" del compositor Gregory Fritze l’any 2016.


Saül Gómez Soler

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) l’any 1982. És Professor Superior de Música titulat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Ha estudiat direcció de banda en l’Institut Superior Europeu Bandístic, a Trento (Itàlia).

Actualment és director del CIM La Armónica de Buñol i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent.

Ha tingut l’oportunitat de dirigir prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores, José Franch Ballester, Spanish Brass, Steven Mead, Luís González, Roberto Turlo o Pablo Zinger, estrenant obres dels més prestigiosos compositors espanyols.

Durant el 2018 ha sigut el titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

En el camp de la composició, podem trobar les seues obres editades en Molenaar.

Recentment ha editat dos CDs monogràfics amb la seua música simfònica titulats “Breath” i “Gioia”.

Ha rebut diferents encàrrecs d’entitats com l’Orquestra Simfònica d’RTVE, la composició de l’obra obligada en el Certamen Internacional de València del 2015, del Certamen Internacional d’Altea del 2021, música de cambra per a l’Orquestra d’RTVE, l’obra obligada per al Festival Internacional de Percussió Percute 2016 i encàrrecs d’entitats com la Generalitat Valenciana, Ajuntament de València, Ajuntament de Pamplona o l’Ajuntament de Barcelona, així com prestigiosos solistes internacionals com José Franch Ballester, José Cháfer, Javier Llopis, Mª José Montiel o Madrid Okho Dúo.

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En este àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.