Sociedad Musical La Esperanza de Sant Vicent del Raspeig

Els inicis de la música a Sant Vicent del Raspeig es remunten al siglo XIX, concretament al 10 de febrer del 1872, amb la creació de la Societat Filharmònica de Sant Vicent; data que antecedix a la denominació actual de Societat Musical “La Esperanza”.

Passant per ella il·lustres directors, des del primer Andrés Molina “Andreuet”, Juan Miralles autor de l’Himne de Sant Vicent, José Torregrosa, Luis Torregrosa, Francisco Amat, obtenint importants premis.

En novembre del 2008 s’incorpora el seu actual director JOSE ANTONIO ANTOLÍN POLO, nascut a Sax.

Amb 68 músics, tenacitat i professionalitat ha aconseguit retornar la Banda al circuit de Certàmens, alcançant importants guardons.

  • - 2012: Primer Premi i Menció d’Honor, Certamen Provincial Alacant, 3ª Secció celebrat el 24 de març a Benejúzar.
  • - 2012: Primer Premi i Menció d’Honor Certamen de la Comunitat 3ª Secció celebrat el 20 d’octubre a Cheste.
  • - 2013: Segon Premi Certamen Nacional Ciudad de Murcia, 3ª Secció celebrat el 10 de novembre a Múrcia.
  • - 2014: Tercer Premi Certamen Internacional Ciutat de València, 3ª Sección celebrat el 18 de juliol en el Palau de la Música.
  • - 2016: Segon Premi Certamen Internacional Ciutat de València 3ª Secció celebrat el 21 de juliol en el Palau de la Música.
  • - 2019: Primer Premi Certamen Provincial Alacant, 3ª Secció celebrat el 6 d’abril a Torremanzanas.
  • - 2022: Primer Premi i Menció d’Honor 50 Certamen Provincial de Bandes de Música d’Alacant, celebrat el 30 d’octubre en l’ADDA.
  • - 2023: Primer Premi i Menció d’Honor del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat, 3ª Secció celebrat el 15 de gener en el Palau de Les Arts.


L’Escola de Música amb 11 professors titulats, impartix classes de solfeig i instrument a més de 140 alumnes. Compta actualment amb 440 socis i ostenta la presidència des del 2006 Juan Guijarro Tormo.


José Antonio Antolín Polo

Naix a Sax. Comença els seus estudis de solfeig i trompa en l'Acadèmia de la Unió Musical, per a posteriorment continuar-los en el Conservatori Elemental de Música d'Elda amb En Rafael Segura. Prossegueix els seus estudis en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'Alacant amb En Roberto Trinidad, finalitzant els seus estudis superiors amb premi extraordinari de fi de carrera.

El 1992 guanya una plaça de trompa en la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla. Des de 1993 fins el setembre de 2002 s'integra en la seua plantilla formant part del grup de metalls i de l'octet de vent de l'agrupació.

El 2002 guanya per concurs oposició una plaça de professor de trompa de la Generalitat Valenciana. Des de 2004 fins a 2015 és professor de trompa en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d'Alacant.

Actualment, és professor de trompa en el Conservatori Professional de Música “Ana María Sánchez” d'Elda (Alacant).

Ha sigut director de l'escola i de la banda Societat Unión Musical Algueñense, des de l'any 2006 al 2015, i en l'actualitat és director de la Societat Musical L'Esperança de Sant Vicent del Raspeig i de la Banda de Música de la Societat Unió Musical i Artística de Sax (Alacant). Com a director de les tres agrupacions ha participat en diferents certàmens i ha obtingut els següents guardons: 8 primers premis amb menció d'honor, 2 primers premis, 2 segons i 2 tercers.