Banda Artístico Cultural de Montaverner

La Banda Artístico-Cultural de Montaverner naix l'any 1987 fruit de l'entusiasme de 20 músics. La BACM s'ha caracteritzat per tindre una activitat musical constant, ja que durant els 40 anys d'història ha vingut realitzant quatre concerts anuals.

Des dels seus inicis, l’Artístico-Cultural ha pres part en nombroses actuacions a les festes dels Moros i cristians d’Ontinyent, Albaida, l'Olleria, Montaverner, Aielo de Malferit, Alfarrasi, Elx, Dénia... Fallas en València, Benifaió, Catarroja, Massanassa, Alfafar... Falles a València, Benifaió, Catarroja, Massanassa, Alfafar...Carnestoltes a Vilanova i la Geltrú.

En l'apartat de música festera destacar:

  • - 1997: Primer premi a l'entrada de bandes d'Albaida.
  • - 2012: Primer premi a l'entrada de bandes d'Aielo de Malferit.
  • - 2015: Primer premi a l'entrada de bandes d'Aielo de Malferit.
  • - 2023: En aquest any s’aconsegueix el primer premi en 3 entrades de bandes, és un assoliment inèdit perquè mai cap banda ho havia aconseguit abans.
    • - 05/08/23: Primer premi a l’entrada de bandes d’Aielo de Malferit.
    • - 25/08/23: Primer premi a l’entrada de bandes d’Ontinyent.
    • - 02/09/23: Primer premi a l’entrada de bandes d’Olleria.


En 1990 va participar en el 14é Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València.

L'any 1997, per celebrar el desé aniversari, organitza la VII Diada Musical de la Vall d'Albaida.

El 2017, va guanyar el primer premi amb menció d’honor del 41 Certamen provincial de Bandes de Música.

També en 2017 guanya el 1r Premi i Menció d’honor al 39 Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

En setembre de 2019 realitza un concert per al programa “València és Música” per la televisió autonòmica APunt.

En 2022 guanya el 3r Premi al VI Certamen de Música Festera d’Agost

Actualment, la BACM compta amb una plantilla de 68 músics, escola de música pròpia amb 50 xiquets/tes estudiants i una banda jove de 35 músics.


Toni
Úbeda Soler

Toni Úbeda Soler naix a Albaida l´ any 1991, s’inicia al món de la música de la mà del professor Mario Roig Vila obtenint el títol de grau professional i premi final de grau.

És graduat superior a la especialitat de Trombó amb el professor Mario Calvo Ponce i graduat superior a la especialitat de Direcció d’Orquestra amb els professors Jose Miguel Rodilla i Luis Pedron Frances, al Conservatori Superior de Música de Múrcia “Manuel Massotti Littel”, Actualment continua la seua formació a l’ Acadèmia Orquestral de Direcció Opus 23 a Madrid, amb els professors i directors Miguel Romea i Andrés Salado.

Actualment és Trombó Solista de la València Brass Band i professor de Trombó a diverses escoles de música.

Com a director ha obtingut el Primer Premi al V Concurs Nacional de Direcció “Maestro Galindo” per l’Associació Banda de Música de Calasparra y la Menció Especial del públic. Tercer premi al Certamen Nacional de Música Festera d’Agost, Primer Premi al Certamen de bandes Juvenils de Beniarrés i Primer Premi al Certamen de Bandes Juvenils de Moncada.

A més, ha dirigit l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, la Banda del Conservatori Superior de Música de Múrcia “Manuel Masstti Littel”, Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, Societat Musical Santa Cecilia del Camp de Mirra, la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat i la Unió Musical Benissodense.

Actualment és director titular de la Banda Artístico Cultural de Montaverner, Banda Associació Unió Musical de Bocairent i director artístic de la Banda Comarcal FSMCV Vall d’Albaida.