Associació Amics de la
Música de Benifaió

L'Associació Amics de la Música de Benifaió va veure la llum el 2012, emergint com una banda jove amb ànsies de créixer i proporcionar música de qualitat. Des dels seus inicis, ha participat activament en diversos festivals i certàmens, com el Certamen de Moncada de Bandes Joves, on va guanyar el premi del públic i va aconseguir el segon i tercer lloc a les seccions primera i segona, respectivament, o el Certamen de la Villa de Aranda.

Des del seu ingrés a la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana el 2014, la banda ha estat implicada en intercanvis musicals amb altres pobles de la província de València, ampliant la seua presència i col·laboració amb altres formacions musicals.

A Benifaió, la banda realitza concerts anuals destacats, com el Concert de Nadal, el de Santa Cecília o el de Festes, a més de participar en desfilades i processons locals. L'Associació compta amb una escola de música amb prop de 100 alumnes, anomenada Pascual Martinez Llopis, que alimenta constantment la banda amb nous talents. L'escola també disposa d'una banda jove i una banda infantil.

Un dels objectius primordials de l'Associació Amics de la Música de Benifaió és facilitar l'accés a l'educació musical a tots els sectors de la societat, oferint estudis musicals assequibles i de qualitat per a totes les edats. Amb aquest propòsit, la seua tasca es converteix en un pilar fonamental per promoure l'amor per la música i el desenvolupament artístic en la comunitat local.


Vicent Villar Blasco

Vicent, originari de Benifaió, va iniciar els estudis musicals als 6 anys amb Juan Antonio Fenollar, solista de la Banda Municipal de València. Va completar el grau professional amb Salvador Navarro al Conservatori de Carcaixent i el Grau Superior al CSMC conservatori de Castelló amb Juan Esteban Romero i Juan Carlos la Cruz.

A l'edat de 18 anys, es va unir a les bandes de música militars, amb el seu primer destí a la Banda Immemorial del Rei sota la direcció d'Abel Moreno. Després va passar a la Banda de Música de la Academia General Militar a Saragossa i va aprovar les oposicions per unir-se a la Banda de Música Militar del CGTAD a València el 2005, obtenint una plaça fixa.

Com a clarinetista, ha estudiat amb destacats músics com Vicent Alòs, Jose Vicent Herrera, Enrique Pérez, Roy Jowitt i Reinhart Weiser. A més, com a director de banda, ha après de figures com José Colomina i Jose Rafael Pascual Vilaplana.

Amb distincions militars com la "Cruz a la constancia en el servicio de bronze" i "Cruz al mérito militar con distintivo blanco", ha estat reconegut pel seu servei amb medalles honorífiques.

En l'educació musical, Vicent ha estat professor de clarinet a diverses escoles, incloent l'Escola Municipal de Illueca, l'Escola Municipal de Villanueva de Gallego i altres. Actualment, és Director de la banda simfònica de l'AMUS, professor de clarinet a l'Escola de Música de Sollana i Clarinet Primer a la Banda Militar de València.

La seua dedicació es reflecteix en la seua participació com a professor de clarinet a la nostra escola, demostrant un compromís continu amb l'educació musical i la seua passió per la interpretació.